Nieuwsbrief #6
30 augustus 2018  |  Online bekijken  |  Afmelden
Even nazomeren met de update van J.P. van Eesteren
Het was een lange hete zomer. Voor velen het moment om er eens lekker tussenuit te gaan. Bij J.P. van Eesteren hadden we deze zomer alleen nog een paar klusjes te klaren. Zo waren er een paar mooie projecten die werden afgerond én startten we bijzondere nieuwe projecten op. Tijd dus om iedereen weer eens bij te praten in deze nieuwe JP Today.
Amstel Tower torent boven Amsteldorp uit
Op 21 juni jl. kon opdrachtgever Provast de sleutels in ontvangst nemen van de Amstel Tower. Inmiddels bepalen JP-projecten – A’DAM Toren, het QO Amsterdam hotel en nu dus de Amstel Tower – steeds meer de skyline van Amsterdam. De Amstel Tower is met z’n 100 meter hoge, ranke profiel echt een blikvanger. Het slanke ontwerp is van Powerhouse Company en herbergt 192 stadsappartementen en een hotel met 186 kamers. Op de begane grond bevinden zich twee horeca-units; ondergronds ligt een parkeergarage met 171 plekken. Het gebouw staat op 51 meter lange betonnen funderingspalen, waarop de in het werk gestorte verdiepingen zijn gestapeld.
opening van amstel tower
bekijk onze presentatie
Koning opent nieuw kantoor voor EPO
Nog zo’n gezichtsbepalend project, maar dan voor Rijswijk, is het nieuwe kantoor van het European Patent Office. In samenwerking met mede-TBI-onderneming Croonwolter&dros, zette J.P. van Eesteren een volledig nieuw gebouw precies tussen twee bestaande EPO-gebouwen. Het opvallende ontwerp is van architecten Ateliers Jean Nouvel (Parijs) en Dam & Partners Architecten (Amsterdam). Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende het nieuwe gebouw op 27 juni jl. Het gebouw van 27 verdiepingen en 85.000 vierkante meter biedt ruimte aan 1.950 medewerkers. Meer weten over dit nieuwe hoogstandje vol met duurzame en bouwtechnische innovaties? Lees dan meer via onderstaande knop.
meer over dit project 
Geheid resultaat
Little C is een omvangrijk project dat J.P. van Eesteren samen met TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt en realiseert.

We bouwen een compleet nieuwe Rotterdamse wijk op de kop van de Coolhaven met ruim 300 woningen en 10.000 m2 aan winkel- en werkruimte. De korte afstand tot de binnenstad en andere Rotterdamse hotspots zoals Museumpark en de Witte de Withstraat maakt Little C tot een bijzondere plek.

Die ligging levert ook uitdagingen op. Want de 15 gebouwen komen op maar liefst 1.600 palen te staan. En die gaan niet vrijwillig de grond in, maar hebben een zetje nodig. Vandaar dat we ze in hoog tempo de grond in moesten heien.

Op al onze projecten houden we zoveel mogelijk rekening met de omgeving. Dus toen we reacties binnenkregen op onze zaterdagse hei-activiteiten, hebben we in goed overleg met de omwonenden de planning aangepast.
 
volg de bouw van Little c
Duurzaamheid als kern van de zaak bij Triodos
In Driebergen bouwt J.P. van Eesteren het nieuwe kantoor van Triodos Bank. In lijn met Triodos’ duurzaamheidsdoelstellingen wordt het gebouw bijna volledig remontabel. Dat houdt in dat het weer afgebroken en ergens anders opgebouwd kan worden. Het gebouw bestaat uit drie torens die allemaal een houten constructie krijgen: houten spanten, vloeren en zelfs een houten kern. De eerste kern is inmiddels geplaatst: met houten wanden van wel 15 meter hoog. Weten hoe zo’n uniek project in z’n werk gaat? Lees hier dan het interview met Sander Persoon, werkvoorbereider bij J.P. van Eesteren, en Johan-Paul Borreman, projectmanager bij Derix Gelijmde houtconstructies.
lees het volledige artikel
JP van Eesteren
Gebouwen slimmer maken
Contact
J.P. van Eesteren is onderdeel van TBI
 
volg ons op
Linkedin   Twitter   Linkedin
Afmelden