Nieuwsbrief #7
19 december 2018  |  Online bekijken  |  Afmelden
Even terugblikken op de laatste maanden van 2018...
terugblikken op 2018
2018 loopt bijna ten einde. Het was een sterk jaar voor J.P. van Eesteren met mooie opleveringen, nieuwe opdrachten en de start van interessante projecten. Een goed moment om nog even terug te blikken op de laatste maanden van 2018 in deze nieuwe JP Today. Wij wensen iedereen alvast hele fijne feestdagen en het allerbeste voor 2019!
Universiteit Utrecht: duurzame verbouwing
De afdeling Verbouw Onderhoud Renovatie in Houten start nog voor de kerst met de verbouwing van het Vening Meineszgebouw-C op het Utrecht Science Park (tot voor kort ‘De Uithof’). Universiteit Utrecht wil het pand van circa 10.000 m2 moderniseren. Binnen de verbouwing is er veel aandacht voor circulariteit. Zo wordt een groot aantal binnenwanden en plafonds hergebruikt en wordt een deel van de gevel opgewaardeerd zodat er geen aanvullende koeling meer nodig is.
lees verder
Oplevering nieuwe kantoor Goede Doelen Loterijen
Koningin Máxima opende op 6 december jl. het nieuwe kantoor voor de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen, een renovatie- en uitbreidingsproject van J.P. van Eesteren. Binnen dit tweejarig project is een langdurig leegstaand pand in Amsterdam getransformeerd tot het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland, met een BREEAM Outstanding score van 92,61%. In het pand zijn duurzame innovaties verwerkt van o.a. Postcode Lottery Green Challenge winnaars.
lees meer over dit project
Metrostation Stadhuis Rotterdam
Het metrostation pal tegenover het monumentale Stadhuis van Rotterdam heeft met veranderde regelgeving en een groeiend aantal reizigers te maken. Het krijgt daarom vier extra nooduitgangen. Onze afdeling VOR realiseert deze opdracht momenteel. Geheel in lijn met ons motto ‘Gebouwen Slimmer Maken’ is het een complexe opdracht in een drukke omgeving. We werken zowel boven- als ondergronds én voor de deur van het Stadhuis. Dit vraagt om intensief overleg met de omgeving en andere partijen die hier aan het werk zijn. Ook blijft het metrostation tijdens de verbouwing volledig in gebruik, wat zorgt voor complex gefaseerd werk. Het project is volgens de huidige planning einde zomer 2019 gereed.
LEES HET interview hier
Start bouw 2Amsterdam
We zijn in november gestart met het project 2Amsterdam: de nieuwbouw en renovatie van twee kantoortorens aan de Zuidas in Amsterdam. Het contract is een Engineer & Build-overeenkomst: J.P. van Eesteren is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor zowel de bouw als de installaties. Het complex is gelegen in het hart van de Zuidas en die locatie zorgt voor een extra uitdaging: de krappe bouwruimte in dit gebied. Ook in de nabije omgeving (het project ligt tussen de Strawinskylaan en de ringweg A10) wordt veel gebouwd en gaat de openbare infrastructuur op de schop. Daarom moet de bouwplaats verschillende keren aangepast worden en is er extra veel aandacht voor veiligheid en bereikbaarheid.
Meer over 2Amsterdam
bouw houten woontoren HAUT gestart
Een iconisch gebouw aan de Amstel in Amsterdam, dat kun je over HAUT, de hoogste hybride houten woontoren van Nederland, zeker zeggen. J.P. van Eesteren gaat dit bijzondere project realiseren. Op dinsdag 18 december werd de start bouw van HAUT feestelijk gevierd. HAUT heeft een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid, en we streven ook naar een BREEAM certificaat voor de uitvoering. De woontoren krijgt 21 verdiepingen en wordt 73 meter hoog. Projectontwikkelaar Lingotto, een van de initiatiefnemers achter HAUT, trapte de start van de bouw af. Naar verwachting wordt HAUT begin 2021 opgeleverd.
meer over houthoogbouw
JP van Eesteren
Gebouwen slimmer maken
Contact
J.P. van Eesteren is onderdeel van TBI
 
volg ons op
Linkedin   Twitter   Linkedin
Afmelden