Nieuwsbrief #8
31 juli 2019  |  Online bekijken  |  Afmelden
Een greep uit het JP-nieuws van de afgelopen maanden
Nu de zomervakantie is begonnen, is er tijd om even terug te kijken op de afgelopen paar maanden. Want die waren buitengewoon druk. Maar we kijken in deze editie van JP Today ook naar de toekomst: met nieuwe mensen en nieuwe ideeën.
innoveren: 2e plek voor studenten
TU Delft op wk duurzaam bouwen
Maanden zijn studenten van de TU Delft, samen met professionals van onder andere J.P. van Eesteren, bezig geweest met hun inzending voor de Solar Decathlon Europe 2019. Onder de naam MOR (Modular Office Renovation) hebben de studenten een transformatieconcept bedacht en uitgevoerd om kantoorruimte te renoveren of te transformeren naar duurzame, zelfvoorzienende (starters)woningen. Het MOR-team eindigde nipt op de tweede plek. De nummer 1 behaalde een overall score van 853 punten en team MOR zat daar vlak achter met 851 punten. 
lees meer over team mor
genomineerd voor schreudersprijs:
project RET Stadhuis
Samen met opdrachtgever RET en partners CRUX Engineering BV en JECON Engineering zijn we genomineerd voor de Schreudersprijs met het project 'Nooduitgangen metrostation Stadhuis'! Dit is dé prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van ondergronds bouwen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het COB-congres op 20 september. De bouw van de vier nooduitgangen aan metrostation Stadhuis in Rotterdam is door de complexiteit van de omgeving een uniek project.
meer over RET Stadhuis
Kroon op het werk bij oplevering Naturalis
Eind mei leverde J.P. van Eesteren het nieuwe Naturalis Biodiversity Center officieel op. Het museum in Leiden is drastisch uitgebreid en gemoderniseerd. Eind augustus opent het alweer haar deuren. Onderdeel van dit ingrijpende project is de nieuwbouw van de enorme, publieke hal met een unieke gevel van 40 meter hoog. Ook zijn er nieuwe tentoonstellingsruimten die onder andere ruimte bieden aan Trix, het gigantische skelet van een T. rex. Verder heeft J.P. van Eesteren een compleet nieuw laboratorium neergezet en de onderzoeksfaciliteiten gemoderniseerd.
lees meer over naturalis
Wie heeft de langste?
Op project 2Amsterdam gaan we tot grote hoogten. Op de krappe bouwplaats aan de Amsterdamse Zuidas staat een 100 meter hoge torenkraan. Precies tussen de twee gebouwen die we transformeren tot moderne multifunctionele gebouwen. We realiseren daar een hotel, hypermoderne kantoren en een deel openbare ruimte. Maar hoe bouw je een 100 meter hoge torenkraan? Juist: met een nog hogere kraan. Dus lieten we ’s werelds hoogste rijdende telescoopkraan aanrukken. Dit monster, de LTM 11200-9.1 van Liebherr, reikt zelf al 100 meter hoog en kan met een aantal uitbreidingen een hijshoogte halen van 188 meter. En kan tot wel 1.200 ton tillen. Dat zijn zo’n 1.000 auto’s.
Echte mensen op echte projecten
Het is veelvuldig in het nieuws geweest: er zijn weer aardig wat vacatures in de bouw. Ook wij zijn altijd op zoek naar talentvolle mensen in diverse functies. Wie wil weten hoe het is om te werken voor J.P. van Eesteren kan terecht op het ‘werkenbij’-gedeelte op onze website. Daar staan verschillende video’s waarin JP’ers uitleggen wat werken voor J.P. van Eesteren voor hen bijzonder maakt.
werken bij J.P. van eesteren
JP van Eesteren
Gebouwen slimmer maken
Contact
J.P. van Eesteren is onderdeel van TBI
 
volg ons op
Linkedin   Twitter   Linkedin
Afmelden