Nieuwsbrief #11
7 september 2020  |  Online bekijken  |  Afmelden
Een greep uit het nieuws
westerpark west: start bouwkuip
Binnen de gebiedsontwikkeling Westerpark West in Amsterdam realiseren we drie woongebouwen: Blend, Salt en Pepper. Omvang van het project is ca. 40.000 m2. De sloop van de oude bebouwing is inmiddels afgerond.
Eind augustus zijn we begonnen met het aanbrengen van de damwanden, zodat we de parkeerkelder kunnen maken. Binnenkort plaatsen we de eerste (geluidarme) heipaal! Hiervoor roepen we de hulp in van een bijzondere, senior buurtbewoner.
volg de bouw hier
project het stadshof gaat van start
Mooie nieuwe opdracht voor onze afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie! Begin september starten we met het Haagse project ‘Het Stadshof’. Allereerst slopen we 5 panden aan de Gedempte Gracht. Daar komen 5 panden met een traditionele uitstraling voor terug. Op de begane grond hebben deze panden een commerciële plint met daarboven 12 appartementen. Aan de tuin van De Nieuwe Kerk aan de achterzijde, bouwen we een appartementencomplex met 7 woningen. Op het verhoogde maaiveld komt een groene binnentuin. De oplevering staat gepland voor eind 2021.
elektrische 50-tons truck met aanhanger
Binnen J.P. van Eesteren en TBI zoeken we voortdurend naar manieren om onze bouwprocessen te verduurzamen. Bijvoorbeeld door te onderzoeken waar dieselmotoren zouden kunnen worden vervangen door elektrisch aangedreven materieel. Op dit terrein werd onlangs een flinke stap gezet, met de ingebruikname van de allereerste elektrisch aangedreven autolaadkraan met aanhangwagen. We zetten dit elektrische transport afgelopen zomer in bij Little C, het project dat we samen met ERA Contour ontwikkelen en bouwen.
naar het artikel
tbi-bedrijven renoveren tweede kamer
Vlak voor de bouwvak konden we het nieuws bekend maken dat TBI-bedrijven J.P. van Eesteren, Croonwolter&dros en Nico de Bont samen de Tweede Kamergebouwen gaan renoveren. Extra bijzonder is dat we na bijna dertig jaar terugkeren. In 1992 realiseerden J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros namelijk de nieuwbouw van het onderkomen van De Tweede Kamer der Staten-Generaal. Vanaf september, voordat de uitvoering van de renovatie echt begint, worden de bedrijven al betrokken als adviseur voor het definitief ontwerp en bij de diverse onderzoeken in de gebouwen.
lees hier meer
JP van Eesteren
Gebouwen slimmer maken
Contact
J.P. van Eesteren is onderdeel van TBI
 
volg ons op
Linkedin   Twitter   Linkedin
Afmelden