Nieuwsbrief #16
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
4 mei 2022  |  Online bekijken  |  Afmelden
Spijkerbroekenisolatie | Monument | Oplevering | Houtbouw
JP van Eesteren
In deze speciale editie van JP Today zoomen we in op vier projecten van onze afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie.
Spijkerbroekenisolatie bij De Goudse Waarden
Samen met Croonwolter&dros zijn wij bezig met de renovatie van CSG De Goudse Waarden in Gouda. Voor de isolatie van de gevel is er samen met Metadecor een duurzame, bijzondere oplossing bedacht. Het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, bestaat uit 100% circulaire isolatiedekens gemaakt van 6000 gerecyclede spijkerbroeken.

"We zijn blij dat we, samen met Metadecor, door middel van deze bijzondere toepassing van materialen, een bijdrage kunnen leveren aan de duurzaamste en milieuvriendelijkste school in Gouda", aldus onze projectorganisator Johan Knoop.
Over De Goudse Waarden
Gemeentelijk monument De Stookplaats
We verbouwen en restaureren in opdracht van Medianest het gemeentelijke monument De Stookplaats in Hilversum.

Op Werf35 staan bedrijfshallen die in het verleden gebruikt zijn als een zoutloods, medicijnopslag en een laboratorium. Het project bestaat voor een groot deel uit sloopwerk van het interieur, de bestaande betonnen ramen, de begane grondvloer en het deels ontgraven van de grond. Ook worden de roldeuren en het bestaande glaswerk en dakpakket verwijderd. Het interieurwerk bestaat uit CNC gefreesd gelamineerd houtwerk. Het pand wordt medio 2022 opgeleverd.
Meer over De Stookplaats
De State staat weer
Verbouwen terwijl 'de winkel gewoon doordraait': het is onze afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie gelukt. Zorgcomplex De State in Rotterdam Hillegersberg is opgeleverd. Cliënten en medewerkers kunnen nu genieten van comfort en moderne faciliteiten.

Het (ver)nieuwbouwproject bestond uit drie delen. Twee gebouwdelen zijn vanaf casco opnieuw opgebouwd en één deel is nieuwbouw. Tijdens de renovatie bleven de andere twee delen steeds volledig beschikbaar voor gebruik door medewerkers, cliënten en bezoekers. De panden zijn geheel gasloos en worden voortaan verwarmd en gekoeld via warmtepompen.
Over de oplevering
Rooswijck 5: stoer, duurzaam en... van hout
In opdracht van Kroonenberg Groep bouwen we een nieuw kantoorpand op het souterrain van het voormalige gebouw aan de Rooswijck 5 in Amsterdam, ontworpen door Damast Architecten. Een fraaie constructie van staal, glas, natuursteen én hout. Het vervangt het verouderde en uitgeleefde pand en resulteert in een stedelijke en stoere landmark.

Bijzonder is dat de hoofddraagconstructie van hout is. Aan de binnenzijde van het gebouw blijft het hout zichtbaar. Aan de buitenzijde komen aluminium gevelpanelen. Het souterrain en de verdieping fungeren zelfstandig en delen een gemeenschappelijke entree. Eind september 2022 staat de oplevering gepland.
Meer over het project
JP van Eesteren
Gebouwen slimmer maken
Contact
J.P. van Eesteren is onderdeel van TBI
 
Facebook   Linkedin   Twitter   Instagram
Afmelden